top of page

Ritter Doron

Fotógráfus/Operatőr

Közel 30 éve foglakozom képalkotással , karieremt reklámfotósként kezdtem majd nem sokkal később a mozgó kép világa is magával ragadott ,így tv operatőri  munkásságom után mozgó kép világában is az alkalmazott területek felé indultam el . Számos  reklámfilm , dokumentumfilm ,videoklip operatőre voltam  és jelenleg is dolgozom ezeken a területeken .

Alábbikban megtekinthet számos velem készült interjút és beszélgetést ahol light and coffe projektről és a portré fotózásról beszélek .

 

Várom szeretettel stúdióban 

Hogyan jött létre a Light and Coffee ötlete?

A műfaj mára a felgyorsult világ tempójának áldozata lett: a fotós legtöbbször nem tud lehetőséget és időt adni az alanya megismeréséhez, pedig a portréfotó nem pusztán egy kép. A portré a személyiséget, a lelket mutatja be egy jól elkapott pillanatba zárva.

 

Azért indítottam el a  a Light & Coffee projektet, hogy a portréfotózás visszatérhessen a gyökerekhez, úgy egészüljön ki a modern kor elképesztően fejlett, fantasztikus eszközeivel, hogy közben nem csorbul a filozófiája. 

Mi történik a fotózáson?

Mindenekelőtt meghívlak egy kávéra vagy teára, és az idő nyomását elengedve megismerjük egymást. Megtalálom benned azt, ami jellemző rád, és ami egy fotós számára érdekes, azt, ami egy elkapott pillanatban nyomatékosan jelen tud lenni, így a végeredmény önazonos lesz. 

A beszélgetés után elkészítem a portrédat. Ez a fotózás azonban egészen más lesz, mint a többi, hiszen itt nincsenek sallangok, nincsenek kényelmetlen pózok, nincs fodrász, stylist és sminkes, csak a természetes fény, a különleges közeg, és a fotós és alanya közötti kapcsolat, ami segít őszintévé tenni a végeredményt. 

bottom of page